torsdag, mars 30, 2006

Regeringskumpaner

Våra regeringskumpaner beter sig illa!
Ju fler år jag jobbat med politik ju mer irriterar det mig när politikerkolleger istället för att diskutera hur man kunde nå lösningar, spelar maktspel med enda målsättning att förnedra motparten och på såsätt visa den starkares maktposition.
I styrgruppen för kommunreformen demonstrerar statssekreterana från de stora regeringspartierna sina muskler istället för att söka gemensamma lösningar beaktande de olika infallsvinklarna vi alla har på vad en fungerande kommun är. Gemensamt är framför allt oron för att välfärden i framtiden kan hotas i de minsta kommunerna, där befolkningsunderlaget inte räcker till att finansiera eller producera servicen på samma sätt som förut. Efter månader av analyser och diskussioner klämmer herrarna plötsligt till medatt låsa sig i var sitt hörn.
Samtidigt vetvi alla andra som seriöst försöker arbeta fram modeller till reformer som beaktar särdragen i olika delar av landet, att herrarna ändå inte tänkt sluta leka med varandra, utan endast positionerar sig taktiskt. Där har tiotals andra medlemmar i styrgeuppen suttit två timmar på möte helt i onödan. Det gör mig verkligen sur, trots att jag som representant för ett litet parti enligt somliga bara borde vara taksam för att få vara med .
StatCount - Traffic counter