lördag, februari 17, 2007

Utkastad ur flyget och dumpad i Aten

Aldrig har jag varit med om nagot liknande! Pa vagen fran Malta till Cypern fick planet ett tekniskt fel och vande litet tillbaka for att landa i Aten, eftersom Larnaca inte kunde erbjuda reparation. Passagerarna maste sitta kvar i planet eftersom detta sannolikt inte skulle racka mer an kanske en timme. Efter tre och en halv timme informerades att planet inte kunde aka langre till Larnaca, eftersom flygstationen skulle stangas fore vi skulle hinna fram. Planet skulle alltsa fortsatta direkt till Dubai och Cypern-passagerarna skulle ga av, dar nagon skulle ta hand om oss.

Det fanns inte sa mycket att gora, aven om det kandes ganska suspekt. Vi var illa radda for att vi helt enkelt dumpades av Emirates-planet i Aten, for att Emirates beslutat att aka vidare direkt till sin destination, Dubai.

Ingen var emot oss. Ingen visste nagonting pa flygfaltet. Efter en god stund fick vi veta att vi skulle vanta dar och att ett flyg snart skulle fixas. Vi bad att fa en sittplats i loungen och vatten och mat men tyvarr utan gehor. Loungen var readn stangd och vatten fanns inte. Efter fyra timmar astadkom en av personalen tre plastmuggar med kranvatten att delas ut bland de kanske tjugo till trettio passagerarna. Den aldsta och ett par av de minsta barnen fick dricka. Mer vatten fanns inte att fa!

Klockan tva pa natten fick vi sedan fortsatta resan, efter ca 9 timmars vantan allt som allt, mot Larnaca. Ingen bad oss om ursakt eller verkade sarskilt bry sig. Antagligen raknar de med att vi blev for trotta for att krava ersattningar eller stalla till med halla. Alla skyllde pa varandra. Biljetten var kopt av Air Malta, flyget var Emirates och flygplatsen Aten.
StatCount - Traffic counter