fredag, oktober 13, 2006

Hbl förstod helt tvärtom! Pappor är viktiga, sade jag.

Husis rapporterar imorse att jag skulle ha sagt att det för barnen inte spelar så stor roll om de har en pappa. Ni kan förstå att jag blev förskräckt när jag läste tidningen till morgonkaffet. Jag som alltid och i varje sväng, även i debatten om fertilitetsvård igår i riksdagen, alltid poängterar hur viktiga papporna är för barnen.

Här kommer alltså det jag sagt som replik i debatten, ordagrannt med språkfel och allt, taget från protokollet på finska:

"Värderade Talman, arvoisa puhemies! Ed Räsänen sanoi täällä, että tieto isyydestä tai alkuperästä ei korvaa isyyttä. Ei se teekään sitä, mutta kysymys ei olekaan siitä. Ei ole haettu isyyttä, vaan on haettu, että lapsi voi tietää totuuden omasta alkuperästään, mikä on eri asia.

Riksdagsman Granvik också: Ei laki eikä juridiikka voi myöskään luoda isyyttä, ei milläin tavoin. Isyys ei ole juridiikkaa. Isyys on tunneside, vain halu ryhtyä isäksi ja toimia isänä voi perustaa lapselle sen isyyden, josta kaikki lapset voisivat nauttia. Tosiasia siitä, että kärsimme isättömyydestä, niin kuin täällä on todettu, liittyy nimenomaan hylättyihin lapsiin, isiin, joilla ei ole aikaa, jotka eivät halua tai kykene jostakin syystä.

Yhdyn niihin, jotka sanovat, että kuitenkin kaikkein tärkeintä on, että lapselle voidaan antaa rakkautta perheessä. Omakohtaisesti tiedän, että yksin elävä vanhempi on rankka asia. Varmasti on aina helpompaa olla vanhempana, jos on kaksi. Mutta lapsen näkökulmasta siinä ei välttämättä ole kovin suurta eroa, antavatko rakkautta erikseen vai yhdessä elävät vanhemmat. On ihan selvää, että parina on helpompi kuin yksin, mutta sukupuolella ei varmasti sinänsä ole lapsen kannalta niin suurta eroa."
StatCount - Traffic counter