onsdag, maj 03, 2006

Sfp måste stå för öppenhet och debatt

Ibland är det jobbigt i politiken. Astrid Thors skriver att jag bryter mot reglerna när jag vill diskutera alternativa skrivningar i sexköpskriminaliseringen medan hennes utskott behandlar ärendet. Jag som trodde att vi i Sfp kämpar för ett öppet debattklimat, märker att det tydligen inte alltid gäller.

Astrid har naturligtvis fel därför att det är en annan sak att diskutera politik och att avslöja det man behandlar i detalj i utskottet. Det säger sig självt att endast de som sitter i ett utskott kan avslöja eller dölja de detaljer i beredningen som finns under denna tystnadsplikt. Allmänna politiska skiljelinjer måste man alltid få diskutera. Frågan om formuleringar för en kriminalisering har dessutom varit föremål för diskussion redan långt före Astrid kom in i riksdagen, vilket hon naturligtvis kanske inte kan veta. Därför behöver man inte veta detaljer om lagutskottets behandling för att diskutera politiska bedömningar i allmänhet. Det att svenska riskdagsgruppen stöder regeringens proposition kan heller inte vara så märkligt, eftersom regeringen gav proppen enhälligt.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Är du nu riktigt säker på att Astrid Thors förbjudit dig att diskutera politik, Eva? Undrar om du tänker tillåta dessa rader, för öppen debatt som du är?

05 maj, 2006 02:14  
Anonymous Anonym said...

De som är öppna för debatter kan ju vänligen uppge sina namn...

Niklas Forsström

05 maj, 2006 02:38  

Skicka en kommentar

<< Home

StatCount - Traffic counter